پرش به محتوا

معرفی انواع کابینت

کابینت ملامینه

یکی از ارزان ترین انواع کابینت است که با ورق های ملامینه ساخته می شود. ملامینه ورقی است با مغز نئوپان که با روکش نازکی به نام ملامینه پوشانده شده است. این لایه نازک ضد آب و ضد خش است.
نقطه ضعف ملامینه حساسیت نئوپان به رطوبت است. لذا توصیه می شود در محل هایی که در معرض آب نیستند از ورق ملامینه استفاده شود مانند کمد های اتاقی.
کابینت ملامینه

کابینت ام دی اف

ورق ام دی اف شبیه ملامینه هستند (ورقی با روکش ملامینه) اما با مغزی ای متفاوت. مغزی این ورق ها بجای نئوپان از جنس متریالی به نام ام دی اف می باشد که فشردگی بیشتری دارد.
حساسیت ورق ام دی اف در برابر آب نسبت به ملامینه کمتر است اما باز هم به رطوبت حساس است.
پیشنهاد: مشاهده پروژه به اتمام رسیده از نوع کابینت ام دی اف بعلاوه رنگ پولیش در صفحه کابینت پولیش
کابینت ام دی اف

کابینت های گلاس

یونیت های (چهارچوب/اسکلت) این نوع کابینت معمولاً از ام دی اف سفید و بخش های قابل رویت آن ودرب ها از جنس ورق «های گلاس» ساخته می شود. ورق هایگلاس نسبت به ام دی اف دارای روکشی قوی تر و ضخیمتر است (البته در یک سمت ورق؛ سمت دیگر ورق یک لایه نازک PVC سفید است).
کابینت های گلاس از نظر ظاهری بسیار براق تر و دارای تنوع طرح زیاد و زیباتر از ام دی اف می باشد. عموماً قیمت های گلاس بیشتر از ام دی اف می باشد.
پیشنهاد : مشاهده یکی از پروژه های انجام شده توسط ورق های ، های گلاس مانند ام دی اف ، ای جی تی ترکیه در صفحه  کابینت هایگلاس ترک
کابینت های گلاس

کابینت پلی گلاس

پلی گلاس نوعی ‌ام‌دی‌اف است با این تفاوت که روکش آن به غیر از ملامینه با یک لایه پلی استر پوشانده می‌شود.  ورق پلی گلاس نوعی ورق با مغزی ام دی اف بوده که بر روی سطح یک طرف ورق ‌ام‌دی‌اف “که دو رو ملامین شده”’ یک لایه ۷۵ میکرونی از پلی استر “که ظاهری شبیه شیشه دارد اما نسبت به شیشه سبک تر و محکمتر می باشد” پرس شده است و رنگ نهایی صفحه توسط رنگ لایه ملامین که روکشی از پلی استر دارد، تعیین می‌شود و به مرور زمان نیز هیچ تغییر رنگی در ورق‌های ملامین و پلی گلاس ایجاد نمی‌شود.
مقاومت سطح این ورق‌ها در برابر خراش به اندازه‌ای بالاست که به شما اجازه می‌دهد با یک اسفنج سطوح را بدون ایجاد خراش تمیز کنید.
پیشنهاد : مشاهده یکی از پروژه های انجام شده توسط ورق های ، پلی گلاس  مانند ام دی اف ، آلویک اسپانیا در صفحه  کابینت آلویک مات
کابینت پلی گلاس

کابینت ممبران (وکیوم):

این کابینت‌ها تحت عنوان کابینت ممبران، پرس وکیوم، کابینت کلاسیک، کابینت انزو و یا حتی ۳D نامیده می‌شوند. در فرآیند تولید این نوع درب ها ابتدا بر روی صفحه MDF توسط دستگاه CNC حکاکی می کنند و پس از آن توسط دستگاه پرس وکیوم روکش می شوند.
دستگاه با توجه به ابزار ها ( فرز‌ها و تیغه های برش ) که از قبل برای دستگاه CNC تعریف شده اند، طرح را روی قطعه مورد نظر اجرا می کند.
مرحله روکش کردن کابینت ممبران
پس از پایان کار روی سطح قطعه را تمیز می کنند و سپس با پیسوله روی سطح را به چسب اغشته می کنند. باید توجه نمود سطح کار نباید در محیط گرد و خاک باشد، چرا که باعث کاهش کیفیت کار می گردد.
کابینت ممبران (وکیوم):

کابینت روکش چوب:

برای ساخت این نوع کابینت بخش های قابل رویت از ورق های ام دی اف با روکش چوب ساخته می شود که قیمت بالاتری نسبت به موارد بالا دارند اما نسبت به کابینت تمام چوب ارزانتر است. مثل بیشتر کابینت ها، معمولاً یونیت (اسکلت) این نوع کابینت نیز از جنس ام دی اف می باشد.
روکش بلوط و ملچ از روکش های پرطرفدار این طرح ها هستند. بخش قابل توجهی از هزینه اضافه این نوع کابینت مربوط می شود به اجرای رنگ پلی استر که پس از اتمام ساخت کابینت انجام می شود.
پیشنهاد : مشاهده یکی از پروژه های انجام شده کابینت روکش چوب در صفحه  کابینت آلویک
کابینت روکش چوب:

کابینت چوبی (تمام چوب):

از گران ترین انوع کابینت می باشد چرا که از چوب خالص برای ساخت آن استفاده می گردد که قیمت زیادی دارد. یونیت (اسکلت) کابینت در برخی موارد با متریالی مانند ام دی اف و در برخی موارد از چوب ساخته می شود. کابینت تمام چوب پس از اجرا با رنگ پلی استر پوشش پیدا کرده و از زیباترین انواع کابینت است.
پیشنهاد : مشاهده یکی از پروژه های انجام شده کابینت تمام چوب در صفحه  کابینت تمام چوب
 
کابینت چوب

پلی گلاس چیست؟ و تفاوت آن با هایگلاس

نوعی ‌ام‌دی‌اف با روکش نوعی پلاستیک به نام پلکسی گلاس است. پلکسی گلاس همانند شیشه شفاف است. جنس این پلکسی گلاس از نوعی پلی کربنات است که ظاهر شبیه به شیشه دارد اما نسبت به شیشه سبک‌تر و محکم‌تر می‌باشد. اکثر تخته‌های ‌هایگلاس یک رو می‌باشند، که یک سمت آن با لایه محافظ مانند سلفون پوشانده شده و سمت دیگر، ظاهری سفید از جنس ملامین و کاغذ دارد.

 ام‌دی‌اف‌ هایگلاس 

هایگلاس نوعی ‌ام‌دی‌اف است با این تفاوت که روکش آن به غیر از ملامینه با یک لایه پلکسی گلاس پوشانده می‌شود.
ابعاد مورد استفاده‌ هایگلاس برای کابینت‌کاران ۱۲۲*۲۸۰ سانتی‌متر به ضخامت ۱۶ میلی‌متر می‌باشد. در خرید این تخته‌ها باید بسیار دقت داشت تا نوع مرغوب آن را تهیه کرد چراکه اگر روکش UV خوبی نداشته باشند، در هنگام برش شروع به پریدگی لبه‌ها می‌کنند. معمولا نوع مرغوب آن دارای پشت ملامینه سفید است و برای هر برگ بسته بندی مجزا در نظر گرفته می‌شود، تا هنگامی‌که در پالت بر روی یکدیگر قرار می‌گیرند آسیب نبیند.
هر چه جنس ‌هایگلاس بهتر باشد، ماندگاری کابینت‌ها نیز بیشتر خواهد بود. کیفیت مغزه ‌ام‌دی‌اف، جنس روکش‌هایگلاس، دستگاه پرس و نوع چسب مصرف شده به طور مستقیم بر کیفیت ‌‌ام‌دی‌اف‌ هایگلاس تاثیر دارد.

‌ام‌دی‌اف پلی گلاس

در ‌ام‌دی‌اف‌های پلی گلاس، یک لایه ۷۵ میکرونی از پلی استر بر روی سطح یک طرف ورق ‌ام‌دی‌اف دو رو ملامین پرس شده است و رنگ نهایی صفحه توسط رنگ لایه ملامین که روکشی از پلی استر دارد، تعیین می‌شود و به مرور زمان نیز هیچ تغییر رنگی در ورق‌های ملامین و پلی گلاس ایجاد نمی‌شود.
مقاومت سطح این ورق‌ها در برابر خراش به اندازه‌ای بالاست که به شما اجازه می‌دهد با یک اسفنج سطوح را بدون ایجاد خراش تمیز کنید.

تفاوت پلی گلاس و هایگلاس
براقیت:
در حالت کلی پلی گلاس نسبت به هایگلاس در میزان براقی، و شفافیت، سطح بسیار صیقلی، برتری دارد.

خط و خش:
‌ام‌دی‌اف های هایگلاس احتیاج به مراقبت دارند، حتما باید با دستمال های نرم و نخی و با شوینده های ملایم سطوح هایگلاس را تمیز کرد و اسیدهای آشپزخانه و موادی نظیر سرکه یا الکل مخصوصاً اگر به طور مستقیم بر سطح کار ریخته شوند آسیب محسوسی به سطح کار وارد می کنند، از جمله تغییر رنگ و خط و خش زیاد. که در این صورت هایگلاس پس از مدت کوتاهی جذابیت خود را از دست می‌دهد. اما پلی گلاس نسبت به هایگلاس مقاومت بیشتری در مقابل خط و خش داشته و زمان طولانی‌تری کیفیت و جذابیت خود را حفظ می‌کند.

دو آبجکت مات و براق:

در ورق‌های پلی گلاس (مانند نیمن آلمان طرح فلش) ما روی یک ورق به طور همزمان حالت مات و براق را در کنار هم داریم اما در ورق‌های هایگلاس چنین زیبایی وجود ندارد.

ضد خط و خش:
وقتی می‎گوییم ‌ام‌دی‌افی ضد خط و خش است، یعنی اگر آن را با اسکاچ (نه سیم) تمیز کنیم آسیب نمی‌بیند. (به غیر از ورق‌های هایگلاس، سایر ورق‌ها ضد خط و خش هستند).

مقاومت در برابر اسید‌های آشپزخانه:
بعضی از ‌ام‌دی‌اف ها، به غیر از هایگلاس، در مقابل اسیدهای آشپزخانه (مثل وایتکس و اسپری‌های تمیز کننده همه کاره…) مقاومت قابل قبولی دارند .

UV:
رنگ نهایی براق کننده ورق ‌ام‌دی‌اف (به اندازه ی دو میکرون) است بعضی ورق‌های ‌ام‌دی‌اف با رنگ خاص پوشش داده می‌شود که قابلیت براق کنندگی دارد و انجام این کاربه شرایط خاص نیاز دارد. UV، ‌ام‌دی‌اف را مقاوم‌تر می‌کند و مقاومت آن از روکش‌های هایگلاس بیشتر و از روکش‌های پلی گلاس نیز بیشتر است.

نحوه تمیز کردن کابینت ‌ام‌دی‌اف هایگلاس:

از دستمال نم‌دار و آغشته به مواد شوینده البته به جز مواد شوینده‌ای مانند وایتکس، مواد شوینده الکل‌دار استفاده کنید. در مرحله‌ی بعدی کابینت‌ها را با یک دستمال تمیز خیس چندین بار تمیز کرده و خشک کنید.
برای تمیز کردن کابینت‌های ‌ام‌دی‌اف هرگز از مقدار زیادی آب استفاده نکنید؛ دستمال خیس کفایت می‌کند.
دستمال‌هایی را که برای تمیز کردن کابینت‌های ‌ام‌دی‌اف به خصوص کابینت‌های ‌ام‌دی‌اف هایگلاس استفاده می‌کنید تا حد امکان با پودرهای لباس شویی تمیز نکنید فقط از نرم کننده‌ها و یا مایع‌های ظرف‌شویی که باعث زبری دستمال نمی‌شوند استفاده نمایید.
نکته: قبل از قرار دادن مواد خوراکی که حاوی سرکه هستند در کابینت‌های ساخته شده از ‌ام‌دی‌اف، حتما از اینکه نشتی در اطراف آن‌ها رخ نمی‌دهد مطمئن شوید.
در باز و بسته کردن درب‌های کابینت‌های ‌ام‌دی‌اف دقت کنید و آن‌ها را بیش از درجه مورد نیاز باز نکنید.

با ویژگی‌های پلی گلاس بیشتر آشنا شوید

پلی گلاس همانند شیشه شفاف است. جنس این پلکسی گلاس از نوعی پلی کربنات است که ظاهر شبیه به شیشه دارد اما نسبت به شیشه سبک‌تر و محکمتر می‌باشد. اکثر تخته‌های هایگلاس یک رو بوده که یک سمت آن را با لایه محافظ مانند سلفون پوشانده شده و سمت دیگر ظاهری سفید از جنس ملامین و کاغذ می‌باشد.

سایز استفاده شده از این هایگلاس های برای کابینت سازی ۱۲۲×۲۴۴ می باشد که تقریبا دارای ضخامتی با ۱۷ میلی‌متر می‌باشد. باید توجه کرد نوع با کیفیت این تخته‌ها را انتخاب کرد، چرا که در صورت بی‌کیفیتی محصول در هنگام برش دچار لب پریدگی می‌شود.

معمولا هایگلاس‌های با کیفیت دارای پشته ملامین سفید رنگ هستند و هر یک از تخته‌ها را به صورت جدا گانه بسته بندی می‌کنند تا آسیبی به آن‌ها نرسد. هر چه جنس هایگلاس بهتر باشد، ماندگاری کابینت‌ها نیز بیشتر خواهد بود. کیفیت مغزه MDF، جنس روکش هایگلاس، دستگاه پرس و نوع چسب مصرف شده به طور مستقیم بر کیفیت MDF هایگلاس تاثیر دارد.

انواع ‌ام‌دی‌اف پلی گلاس

‌ام‌دی‌اف پلی گلاس آلویک ،ضد خش و شفافیت بی‌نظیر با ضخامت ۱۸ میلیمتر می‌باشد .الویک یکی از بهترین انواع ‌ام‌دی‌اف پلی گلاس اسپانیا می‌باشد .

‌ام‌دی‌اف لوکس آلویک یک محصول با تکنولوژی پیشرفته می‌باشد که تحت پروسه‌های مختلف صنعتی به شکل یک پانل تزئینی پلی گلاس ارائه می‌گردد، در حالی که سطوح دیگر با کاغذ تزئینی در همان طراحی را پوشش داده است. این محصول در مقایسه با دیگر محصولات جایگزین، دارای پاسخ‌های فیزیکی – مکانیکی بسیار عالی می‌باشد با تاکید بر مقاومت بالا در برابر خراش، کیفیت سطح و درخشش بالا.

‌ام‌دی‌اف پلی گلاس نیمن آلمان توسط پرس یک لایه شفاف ۷۵ میکرونی از پلی استر بر روی یک سطح ‌ام‌دی‌اف دو رو ملامین (در مقایسه با ‌ام‌دی‌اف‌های ترک که یک رو ملامین می‌باشد برتری دارد) ساخته شده است.

ضخامت نهایی ‌ام‌دی‌اف پلی گلاس نیمن ۱۹ میلیمتر می‌باشد که کار کردن با آن را در مقایسه با دیگر ‌ام‌دی‌اف‌ها راحت‌تر و ایمن‌تر می‌سازد (ضمنا نوارهای مناسب آن با عرض۲۲میلی‌متر در کلیه رنگ‌ها موجود می‌باشد).

پلکسی گلاس چیست؟

ورق‌های آکریلیک با نام تجاری پلکسی گلاس
۱- از مهم‌ترین ومحکم‌ترین پلیمرهای شفاف می‌باشد که مقاومتی در حدود ۵ برابر شیشه هم ضخامت خود را دارد و برخلاف شیشه از خاصیت انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است .
۲- این ورق‌ها را می‌توان به عنوان عایق‌های صوتی و حرارتی نیز استفاده کرد زیرا میزان تبادل حرارت بین این ورق‌ها و محیط تقریبا ۱۰% از شیشه کمتر است .
۳- این ورق‌ها به دلیل سبکی و ثبات رنگ و مقاومت در برابر عوامل جوی مانند اشعه خورشید و عوامل شیمیایی مانند اسیدها و روغن‌ها و انواع پاک کننده‌های خانگی جایگزین مناسبی برای شیشه در صنعت و ساختمان می‌باشد.


این ورق‌ها به دلیل خواص مکانیکی خاص در برابر تغییرات دمایی محیط و در برابر باران و تگرگ مقاوم بوده و نسبت به شیشه‌های معمولی از درصد جذب رطوبت کمتری برخوردار هستند و در برابر شوک‌های حرارتی نسبت به شیشه مقاوم‌تر و در صورت شکستگی دارای سطح تیز و برنده نمی‌باشد و در نتیجه باعث جراحت نمی‌شود .
این ورق‌ها به دلیل دارا بودن مواد ضد UV مقاومت بالایی در برابر اشعه ماوراء بنفش دارد و از شفافیت آن کم نمی‌شود، شفافیت این ورق‌ها در حدود ۹۲% و شیشه ساختمانی از شفافیتی در حدود ۹۰% برخوردار است .

کاربرد‌ها

سطح براق و صیقلی و قابلیت گذردهی نور باعث ایجاد محیط‌های زیبا و متنوع در محیط‌های مورد استفاده می‌شود از جمله موارد استفاده می‌توان موارد ذیل را نام برد: 
ماکت سازی- نورگیر و پنجره ساختمان‌ها- سقف‌های کاذب- تابلو‌های تبلیغاتی – پارتیشن‌بندی –ساخت پاسیو و حمام و کابینت آشپزخانه – آکواریوم – باجه‌های تلفن و هزاران کاربرد دیگر.

برش زدن انواع طلق و پلکسی گلاس :

پلکسی گلاس بر خلاف شیشه که هنگام برش زدن ممکن است خراش برداشته و بشکند، به راحتی قابل برش خواهد بود . به طور معمول جهت برش زدن انواع ورقه‌های پلکسی گلاس می‌توان از اره مویی٬ اره آهن‌بر دستی و یا تیغ مخصوص برش طلق ( به منظور برش صفحات تا ضخامت ۶ میل ) استفاده نمود .

جهت برش طلق توسط کاتر لازم است پس از خط کشی محل برش٬ نوک برنده کاتر را روی خط برش قرار داده و آن را در امتداد خط برش چندین بار بکشید . با تراشیدن پلکسی گلاس به میزان حدود یک سوم ضخامت ورق اصلی و اعمال کمی فشار در راستای عمود بر خط برش٬ می‌توانید قطعه مورد نظر را به راحتی جدا نمایید .

از معایب این روش برش٬ محدودیت در ضخامت صفحه پلکسی گلاس و همچنین عدم توانایی در برش به صورت منحنی و … می‌باشد.

در صورتی که بخواهیم ورقه‌های پلکسی را در امتداد یک منحنی برش دهیم بهترین راه استفاده از اره مویی دستی و یا برقی خواهد بود ( بطور کلی اره‌های با تیغه‌های برش بزرگ و دور زیاد جهت برش انواع طلق مناسب نخواهد بود و موجب ذوب شدن پلکسی در لبه‌های برش خورده خواهد شد ).

در موارد صنعتی با طرح‌های پیچیده برخلاف روش‌های ذکر شده برش صفحات پلکسی توسط دستگاه لیزر انجام می‌شود؛ در نتیجه علاوه بر امکان برش طرح‌های پیچیده٬ سرعت و دقت برش افزایش یافته و لبه حاصل از برش بسیار صاف و بدون اعوجاج خواهد بود.