بطور مثال رزولوشن ۷۲۰*۱۲۸۰ به این معنی است که صفحه نمایش دارای ۱۲۸۰ پیکسل در عرض و ۷۲۰ پیکسل در ارتفاع صفحه نمایش دارد.
همیشه بخاطر داشته باشید در بیان رزولوشن ، عدد اول نشاندهنده تعداد ستون پیکسل ها و عدد دوم نشان دهنده ی ردیف پیکسل ها ( یعنی عرض و ارتفاع تصویر) است. روش محاسبه تعداد پیکسل ها در یک صفحه نمایش ، از ضرب دو عدد فوق بدست می آید. بدیهی است هرچه تعداد پیکسل ها بیشتر باشد ، صفحه نمایش کیفیت بالاتری خواهد داشت و قادر است تصاویر واضح تری را ارائه دهد.
پس می توان اینطور بیان کرد که هر صفحه نمایش مانند تلویزیون های پلاسما ، LCD ، LED دارای تعداد ثابتی پیکسل هستند که توانایی نمایش تصویر با کیفیت را فراهم می کنند. یکی دیگر از پارامترهای موثر بر وضوح تصویر ، کنتراست می باشد و آن عبارت است که فاصله ی بین روشن ترین سفید و تاریکترین سیاه در صفحه نمایش. هرچه کنتراست بالاتر باشد ، صفحه نمایش قادر خواهد بود رنگها و سایه ها را دقیق تر نمایش دهد. عکس زیر نشان می دهد که یک تصویر در رزولوش های متفاوت چگونه به نمایش در می آید.
در واقع تمامی تصاویر در صفحه نمایش ها ، مجموعه ی بیشماری از نقاط رنگی است که کنار یکدیگر قرار گرفته اند و چشم ما آنها را بصورت پیوسته و یک تصویر کامل می بیند.
برای بیان رزولوشن ، روش دیگری نیز وجود دارد . در این روش تمامی پیکسل ها را با یک عدد کلی نشان می دهیم که آنرا با مگاپیکسل می شناسیم. مثلا در مورد رزولوشن ۱۰۲۴*۱۲۸۰ ، می توان از عبارت ۱.۳ مگاپیکسل هم استفاده کرد زیرا ضرب این دو عدد ، چیزی در حدود ۱,۳۰۰,۰۰۰ پیکسل است.
همانطور که گفته شد تعداد پیکسل های بکار رفته در صفحه نمایش رابطه ی مستقیمی با وضوح تصویر دارد. وضوح تصویر عبارتی است که برای بیان کیفیت تصویر استفاده می شود بنابراین با توضیح فوق می توان گفت وضوح تصویر بالاتر در رزولوشن های بالاتر ممکن است. گفتنی است که وضوح تصویر بالا فقط به رزولوشن مربوط نیست ولی معمولا در نمایشگرهایی که رزولوشن بالا دارند ، به دلیل تکنولوژی ساخت بالاتر ، پارامترهای دیگری نظیر کنتراست و کیفیت مواد بکار رفته در پیکسل ها بهتر خواهد بود که مجموع این پارامترها بر وضوح تصویر تأثیر می گذارد.